Oljesanering

Isblästring Sverige Entreprenad AB utför oljesanering i hela Norden och vänder sig till både byggsektorn, industri samt privatpersoner. Vi arbetar till exempel med sanering av byggmaterial och konstruktioner, industritomter och tomtmarker samt vid olyckor där det släppts ut olja. Till vår hjälp har vi utrustning av högsta kvalitet som gör att alla projekt genomförs på ett professionellt sätt.

Proffs på oljesanering

Att sanera ämnen som till exempel bensin, diesel och olja ställer höga krav på kunskaper och expertis vilket gör att det är en klok investering att anlita ett proffs. Isblästring Sverige Entreprenad AB är det självklara valet! Vi har lång branscherfarenhet vilket till exempel gett oss stora kunskaper i vilken teknik som passar bäst beroende på vilket material och vilken sorts skada det handlar om.

Orsaker till oljeutsläpp

Oljeutsläpp upptäcks ofta vid byggarbeten eller när någon börjar gräva i marken. Orsakerna till varför det uppstår utsläpp av olja är naturligtvis många och två av dem är när det bildats en läcka i exempelvis en villatank eller en farmartank. Oljesanering är en process som kan användas både på mark och i vatten.

Ett oljeutsläpp kan orsaka svåra problem för miljö och människor vilket gör att det är väldigt viktigt att oljesaneringen kommer igång snarast möjligt. En snabb oljesanering förhindrar långvariga skador. Vi på Isblästring Sverige Entreprenad AB arbetar effektivt och med stor noggrannhet.

Metoder på oljesanering

Det finns ett flertal metoder att välja mellan när oljesanering ska utföras. Vilken som passar bäst avgörs till exempel av hur föroreningen skett samt vilka skador den lett till. När vi på Isblästring Sverige Entreprenad AB ska utföra sanering av olja så börjar vi med att begränsa utbredningen av oljan. För att lyckas med detta kan man till exempel använda sig av absorberingsmedel som suger åt sig oljan. Material som är nedsmutsat med olja bearbetas med hjälp av medel som är oljelösande och oljeemulgerande. Vanligtvis kombinerar man åtgärden med vatten alternativt ångstrålar.

Oljesanering